16. juni 2022
Door een overdaad aan stress kan je lichaam in een kramp schieten. Een stresskramp. Net zoals bij een spier zal de kramp zorg dragen voor verkramptheid. Je functioneren wordt belemmerd.
18. mei 2022
Oplopende spanning in je lichaam.
Spanning bouwt op in je lichaam doorheen de dag. Leer om momenten in te lassen om die spanning los te laten. Ont-spannen heet dat. Bewust echte rust momenten inlassen.
11. mei 2022
Dagelijkse spanning.
Over de dag heen ervaar je spanning in je lichaam opbouwen. Je verlangt dan om te "ont-spannen." Het is belangrijk dat je je bewust wordt van die spanning. Alleen dan kan je werken aan het afbouwen van spanning.
06. mei 2022
De nadelen van stress
Stress doorheen de dag zal spanning opbouwen in het lichaam. Dat lichaam wil van die spanning vanaf. Het wil ontspannen. Zonder echte rust is er geen ontspanning. Op een bepaald voel je hoogspanning in je lichaam.
30. april 2022
Stressreductie
Over de dag heen bouwen wij onbewust stress op in het lichaam. Het lichaam zoekt op een bepaald moment een manier om die stress, en vooral dan de spanning, te ontladen. Ben jij je bewust van je dagelijkse ontlading?
20. april 2022
Elke mens kan zich op een bepaald moment bewust worden van zijn of haar gedrag. "Ik stel uit!" "Ik doe niet wat ik wel moet doen." "Ik geraak niet vooruit!" ... Die bewustwording is in je hoofd met je denkende brein. Het is een constatatie. Maar het is de staat waarin je lichaam zich bevindt, dat zelf beslist heeft om "niet" te doen! En dat al lang voor je er zelf bewust van wordt. Stress in je lichaam is meestal verantwoordelijk voor "niet" doen.!
06. april 2022
Stress is een resultaat dat je voelt in je lichaam. Wat is de oorzaak van dat resultaat? Een lichaam in stress draagt zorg voor een verminderd redeneringsvermogen. Stress kan je trouwens niet wegdenken.
30. maart 2022
Juist leren ademen is de oplossing. Vele resultaten in je huidige leven zullen veranderen door juist te leren ademen.
16. maart 2022
Mocht jij alleen op de wereld zijn, dan zou je de boel wel inrichten naar eigen goedkeuren. Je hoeft je geen rekenschap te geven aan anderen. Alleen aan jezelf. Op het moment dat er één iemand anders bij komt, komt er stress & spanning? Je moet niet langer rekenschap geven aan jezelf maar ook aan de ander?
09. maart 2022
Stress reductie
Stress kan het lichaam vasthouden in een keurslijf. Stress kan een lichaam vasthouden in "niet doen", in niet in beweging komen. Dat zal nog meer stress in het lichaam brengen!

Meer weergeven