19. januari 2022
Preventie
Voorkomen is beter dan genezen. Stress preventie is veel beter dan elke dag de fysieke ongemakken van chronische stress tolereren.
12. januari 2022
Coherentie
Hart, brein en zenuwstelsel moeten samenwerken met elkaar. Elkaar begrijpen zodat lichaam en geest optimaal verbonden zijn. Alleen dan ontstaat balans in je leven.
05. januari 2022
Over jezelf tegenhouden
Mocht je jezelf afvragen hoe het nu toch komt dat je jezelf tegenhoudt om je doelen te bereiken, dan is chronische stress zeker een goed antwoord.
22. december 2021
Langdurige stress
Wij kunnen allemaal stress benoemen als woord. We geven een invulling aan stress en voelen stress aan op onze manier. Dat is dus verschillend voor iedereen. In ons lichaam echter is het stressresponsmechanisme actief. Wanneer dat mechanisme continu actief is ontstaan op termijn fysieke ongemakken.
08. december 2021
Wat is stress?
Dat is een goede vraag, want het woord stress kennen we allemaal. We nemen het ook vaak in de mond. Het gevoel van stress is voor elke persoon een andere ervaring. Wat is stress is dus uniek en anders voor iedereen. Echter, het stressmechanisme in het lichaam is aanwezig in ieder van ons. Dat is een mechanisme dat in werking treedt op basis van de stressrespons. Dat mechanisme heeft een vergelijkbare werking in elk lichaam.
23. november 2021
Een lichaam in rust.
Een lichaam in rust zal veel veel sneller in beweging komen dan een lichaam in onrust. Onrust wordt door het lichaam geïnterpreteerd als niet veilig. Dat lichaam zal niet makkelijk in beweging komen.
17. november 2021
V-V-V
Vechten/Vluchten of Veilig. De 3 V's van stress. Het is het een of het ander. Ofwel zit je lichaam in de vecht-vlucht modus ofwel in de veilige modus. Je lichaam reageert via mechanismen op je externe omgeving. Je lichaam zal reageren met de vecht-vlucht reactie op gevaar, ook wanneer dat gevaar niet bestaat.
27. oktober 2021
Stress en situatie
Je wil van hier naar daar. Je bent nu hier, je huidige situatie en je wil naar daar, je gewenste situatie. Tussen beiden ontstaat een spanningsveld! Dat benoemen we als stress.
19. oktober 2021
Stress wordt veroorzaakt door "hier" te zijn terwijl je verlangt om "daar" te zijn.
12. oktober 2021
Wie is de baas?
Jij of stress? Een lichaam dat zich in een staat van vechten of vluchten bevindt, en wat wij benoemen of voelen als stress, is altijd de baas. Jij kan verlangen en hopen dat de stress verdwijnt, maar dat zal helaas niet gebeuren!

Meer weergeven