Zelf heb ik heel lang in een lichaam geleefd onder chronische stress. Dat is permanente stress. Ik heb nooit bewust geweten dat mijn lichaam zich in een staat van chronische stress bevond. Ik was mij wel bewust van dagelijkse ongemakken:

  • ik ervaarde dikwijls onrust of bezorgdheid; 
  • ik ondervond dikwijls moeilijkheden met focus en concentratie;
  • ik was permanent vermoeid en voelde me nooit echt uitgerust;
  • ik zat veel in mijn hoofd om te piekeren en te malen;
  • ik had dikwijls mijn emoties niet onder controle;
  • ik ervaarde een voortdurende interne gejaagdheid;

Mijn lichaam bevond zich in chronische stress en onder spanning! 

 

En ik maar denken dat het normaal was. Dat hoort nu eenmaal bij mijn drukke leven! Elke morgend opstaan zonder uitgerust te zijn. Blijven doorgaan op automatische piloot en de signalen van mijn lichaam bewust en onbewust elke dag negeren. Zelfs met een hyperventilatie aanval op de spoed belanden was een signaal dat snel weer vergeten was. Ik was mij van geen kwaad bewust, maar ik was wel elke dag mezelf aan het ondermijnen.

 

  Ik kwam in contact met hartcoherentie. Een stressreductietechniek. 

 

Tijdens het coaching traject heb ik de betekenis van het woord stress geleerd. Ik werd keihard met de neus op de feiten gedrukt.

 

Chronische stress was mij elke dag fysiek en mentaal aan het ondermijnen.

 

Alle problematieken die voor mij zo herkenbaar waren, kwamen één voor één aan bod in het coaching traject. Alles werd klaar, helder en duidelijk.  Eindelijk ging het licht aan! Ik kreeg antwoorden op al mijn vragen!

 

Ik leerde om dagelijks te focussen op een ritmische ademhaling!

 

Het toepassen van hartcoherentie, het gevolg van enkele keren per dag de focus te leggen op een ritmische ademhaling, had binnen een termijn van enkele weken een transformerend effect op mijn lichaam en in mijn hoofd. Een lichaam dat tot rust komt. Geen onrust meer in mijn hoofd.

 

Dit had veel vroeger in mijn leven moeten komen. 

  

Het is verwonderlijk hoe een dagelijkse gedreven focus op een juiste ademhaling op korte termijn zoveel processen ten goede in mijn lichaam op gang kon brengen.

 

Ik voel mij vandaag gewoon terug goed. Zoals het hoort. Zoals mijn lichaam het ook wil. Niet meer gevangen in de negatieve spiraal van chronische stress. Ik reageer ook emotioneel helemaal anders op de dingen van elke dag. En dat voelt goed.

 

Vanuit wat ik zelf geleerd heb en nu voel, is het mijn visie dat chronische stress, vanuit de gejaagdheid van alles buiten ons, en van wat wij onszelf opleggen, op geen enkel moment van enig nut is. Het ondermijnt op termijn fundamenteel lichaam en geest.

 

Bewustwording brengen van wat chronische stress met je lichaam doet, en een werkende oplossing aanreiken via hartcoherentie, is mijn missie.

 

Ik wil en kan je helpen in je zoektocht naar rust, evenwicht en balans. Naar eindelijk thuiskomen. Dat goed gevoel waar je al zo lang naar verlangt.

 

Ik ben een eeuwige student die gepassioneerd is door "la condition humaine". Gedragswetenschappen kunnen mij eindeloos blijven boeien. 

 

Boeken lezen, de natuur, het strand, de zee en genieten van een "sterk blond bier" kenmerken mij. Dat brengt rust en kalmte in lichaam en geest.