Over mij

Ik heb mijn hele leven hard gewerkt. Elke dag opnieuw en dikwijls in het weekend. Als zelfstandig ondernemer is dat blijkbaar een must.

 

Ik had geen keuze. Ik was professioneel non-stop in de weer. Geen ontsnappen aan. Nooit!

 

Op het thuisfront was het niet anders. Ook daar, elke dag opnieuw, grote verantwoordelijkheden.

 

De mallemolen van het leven draaide vele rondjes zonder stoppen.

 

Mijn lichaam bevond zich in chronische stress. Ik heb het nooit geweten noch beseft. 

 

Enkele kenmerken van mijn dagelijks voelen en doen doorheen de tijd:

  • ik ondervond moeilijkheden met focus en concentratie;
  • permanente vermoeidheid en nooit uitgerust;
  • ik ervaarde dikwijls onrust en bezorgdheid; 
  • bij momenten sterke emotionele reacties op dagelijkse situaties;
  • ik zat veel in mijn hoofd om te piekeren en te malen;
  • ik had heel veel vragen zonder antwoorden;

En ik maar denken dat het allemaal normaal was. 

 

Maar 's morgens opstaan en het gevoel hebben dat je totaal niet uitgeslapen bent, dat is niet normaal. Uiteindelijk met een hyperventilatie aanval op de spoed belanden is niet normaal. Ik ging op zoek naar oplossingen. Ik kwam in contact met hartcoherentie. Een stressreductietechniek. 

 

Zo herkenbaar.

 

Alle problematieken die voor mij zo herkenbaar waren, kwamen één voor één aan bod in het coaching traject. Alles werd klaar, helder en duidelijk. Ik besefte nu concreet wat er aan het handje was. Eindelijk ging het licht aan! Ik kreeg antwoorden op al mijn vragen!

 

Hoe permanente stress een lichaam op termijn ondermijnt, is onwezenlijk. 

 

Het toepassen van hartcoherentie bij mezelf had binnen de kortste keren een transformerend effect op lichaam en geest. Het gevoel waar ik al mijn hele leven naar verlangde. Interne rust en kalmte. Dit had veel vroeger in mijn leven moeten komen. Het had mij veel ellende kunnen besparen.

  

Het is verwonderlijk hoe een dagelijkse gedreven focus op een juiste ademhaling op korte termijn zoveel processen ten goede in mijn lichaam op gang kan brengen.

 

Ik voel mij vandaag gewoon goed. Zoals het hoort. Zoals mijn lichaam het ook wil. Niet meer gevangen in de negatieve spiraal van chronische stress. Ik reageer helemaal anders op de dingen van elke dag. En dat voelt goed.

 

Vanuit wat ik zelf geleerd heb en nu voel, is het mijn visie dat chronische stress, vanuit de gejaagdheid van alles buiten ons, en wat wij onszelf opleggen, op geen enkel moment van enig nut is. Het ondermijnt op termijn fundamenteel lichaam en geest. Ik heb er veel kansen door mislopen.

 

Bewustwording brengen van wat stress met en in je lichaam doet, en een werkende oplossing aanreiken via hartcoherentie, is mijn missie.

 

Wat je van mij moet weten.

 

Ik wil en kan je helpen in je zoektocht naar rust, evenwicht en balans. Naar eindelijk thuiskomen.

 

Ik ben een eeuwige student die gepassioneerd is door "la condition humaine". Gedragswetenschappen kunnen mij eindeloos boeien. 

 

Boeken lezen, de natuur, het strand, de zee en genieten van een "sterk blond bier" kenmerken mij.