Ik heb nooit bewust geweten dat mijn lichaam zich in een staat van chronische stress bevond. Wanneer het stressmechanisme in het lichaam permanent op "aan" staat, is er sprake van chronische stress.

 

Ik was mij wel bewust van dagelijkse fysieke ongemakken:

  • ik ondervond dikwijls moeilijkheden met focus en concentratie;
  • ik was permanent vermoeid en voelde me nooit echt uitgerust;
  • hoofdpijn, nekpijn, spierpijn op de schouders; 
  • ik reageerde dikwijls veel te fel op normale gebeurtenissen;
  • ik ervaarde een voortdurende interne gejaagdheid;

Mijn lichaam bevond zich in chronische stress, onder spanning! 

 

En ik mezelf maar blijven wijsmaken dat het normaal was. "Dat hoort nu eenmaal bij mijn drukke leven!" Elke dag opstaan zonder uitgerust te zijn. Blijven doorgaan en alle signalen van mijn lichaam elke dag negeren. Zelfs met een hyperventilatie aanval op de spoed belanden was een signaal dat snel weer vergeten was. 

 

  Ik kwam in contact met hartcoherentie. Een stressreductietechniek. 

 

Ik leerde meer over chronische stress. Ik werd bewust dat ik zelf aan de oorzaak lag van die permanente stress. Dat die dagelijkse stress mijn lichaam zowel fysiek als mentaal volledig aan het ondermijnen was. Dat het stresshormoon Cortisol zowel aan mijn lichaam en aan mijn immuunsysteem schade veroorzaakte.

 

Ik leerde om dagelijks te focussen op een natuurlijke ritmische ademhaling!

 

Om 3 keer per dag telkens 6 minuten te investeren in de gezondheid van mijn lichaam en geest. Het gevolg van enkele keren per dag de focus te leggen op een ritmische ademhaling, had binnen een termijn van enkele weken een transformerend effect op mijn lichaam en in mijn hoofd. Ik werd hartcoherent. Mechanismen in het lichaam die resoneren met elkaar. Hart, brein en ademhaling resoneren coherent.

 

Dit had veel vroeger in mijn leven moeten komen. 

  

Het is verwonderlijk hoe een dagelijkse gedreven focus op een juiste ademhaling op korte termijn zoveel processen ten goede in mijn lichaam op gang kon brengen.

 

Ik voel mij vandaag gewoon terug goed. Zoals het hoort. Zoals mijn lichaam het ook vraagt. Op mijn gemak.  Ik reageer ook emotioneel helemaal anders op de dingen van elke dag. En dat voelt goed.

 

Ik slaap terug heel goed en ben uitgerust. Geen hoofdpijn noch nekpijn. Met de focus en de concentratie is het terug top. De gejaagdheid is verdwenen.

 

Vanuit wat ik zelf geleerd heb en nu voel, is het mijn visie dat chronische stress, vanuit de gejaagdheid van alles buiten ons, en van wat wij onszelf opleggen, op geen enkel moment van enig nut is. Het ondermijnt op termijn fundamenteel lichaam en geest.

 

Bewustwording brengen van wat chronische stress met je lichaam doet, en een werkende oplossing aanreiken via hartcoherentie, is mijn missie.

 

Ik wil en kan je helpen in je zoektocht naar rust, evenwicht en balans. Naar eindelijk thuiskomen. Dat goed gevoel waar je al zo lang naar verlangt.

 

Ik ben een eeuwige student die gepassioneerd is door "la condition humaine". Gedragswetenschappen kunnen mij eindeloos blijven boeien. 

 

Boeken lezen, de natuur, het strand, de zee en genieten van een "sterk blond bier" kenmerken mij. Dat brengt rust en kalmte in lichaam en geest.