Wat is stress?

Stress is rush in de plaats van rust. In het dagelijkse leven zijn er momenten van actie, gevolgd door momenten van rust. Je lichaam heeft nood aan die momenten van rust om in balans te blijven. Stress is een verhaal waarbij er onvoldoende momenten van rust zijn. Er ontstaat een herstelschuld in het lichaam. Vaak aangevoeld als interne gejaagdheid. Je lichaam geeft signalen dat het tijd is voor rust. Jij beslist om die signalen te negeren. Hierdoor is er niet langer balans in het functioneren binnen in je lichaam. Er is stress. In je lichaam vertaald als een "niet-veilige" situatie. Je lichaam kiest voor de klassieke vecht-vlucht-verstarren staat. Hierdoor zal de herstelschuld nog verhogen.

 

Een stuk van de dagelijkse energie die je nodig hebt voor momenten van actie wordt aangewend om de herstelschuld te compenseren. Je focus, concentratie, denkvermogen en prestaties gaan achteruit.