27. augustus 2022
Hoofdpijn; pijn op de schouders en de nek; moeilijk slapen zonder uitgerust te zijn; verteringsproblemen; bezorgdheid, gejaagdheid, onrust, moeilijkheden met concentratie en focus, verhoogde bloeddruk;
20. augustus 2022
Functioneren!
Een lichaam onder chronische stress zal nooit naar behoren functioneren! Chronische stress of permanente stress is eenvoudig het stressresponsmechanisme in het lichaam dat permanent op "aan' staat. Dat zijn er mechanismen in je lichaam permanent actief die doen wat ze doen, omdat ze moeten doen wat ze doen. Vooral de permanente productie van de hormonen cortisol en adrenaline zullen het lichaam op termijn ondermijnen. Een lichaam onder chronische stress doet aan "overleven". Dat voelt nooit...
27. juli 2022
Cortisol
Chronische stress is permanente stress. Je stressmechanisme in je lichaam staat op aan. Permanent! Je lichaam produceert cortisol en adrenaline. De adrenaline geeft je extra energie. Wat niet wil zeggen dat het goed is dat er continu adrenaline in je lichaam zit. Cortisol is het stresshormoon. Het maakt je klaar voor en brengt je in de vechten-vluchten reactie. Cortisol ondermijnt het menselijk lichaam: - hoge bloeddruk; - ontregelde suikerspiegel; - verteringsproblemen; - slaapproblemen; -...
30. juni 2022
Stress en onderliggende aandoening.
Chronische stress kan op termijn je lichaam ondermijnen. Je immuunsysteem kan minder performant worden.
18. juni 2022
Problemen en resultaten
Er is een belangrijk verschil tussen problemen en resultaten. Vanuit stress en chronische stress ontstaan op termijn fysieke ongemakken: * hoofdpijn; * slaapproblemen; * spierpijn op de nek en schouders; * concentratieproblemen; * innerlijke onrust en gejaagdheid; Deze fysieke ongemakken zijn dus het resultaat van chronische stress. Het probleem dat dient aangepakt is dus de stress. De fysieke ongemakken zijn enkel resultaten. (Die de dokter en kinesist op termijn niet oplossen!)
16. juni 2022
Door een overdaad aan stress kan je lichaam in een kramp schieten. Een stresskramp. Net zoals bij een spier zal de kramp zorg dragen voor verkramptheid. Je functioneren wordt belemmerd.
18. mei 2022
Oplopende spanning in je lichaam.
Spanning bouwt op in je lichaam doorheen de dag. Leer om momenten in te lassen om die spanning los te laten. Ont-spannen heet dat. Bewust echte rust momenten inlassen.
11. mei 2022
Dagelijkse spanning.
Over de dag heen ervaar je spanning in je lichaam opbouwen. Je verlangt dan om te "ont-spannen." Het is belangrijk dat je je bewust wordt van die spanning. Alleen dan kan je werken aan het afbouwen van spanning.
06. mei 2022
De nadelen van stress
Stress doorheen de dag zal spanning opbouwen in het lichaam. Dat lichaam wil van die spanning vanaf. Het wil ontspannen. Zonder echte rust is er geen ontspanning. Op een bepaald voel je hoogspanning in je lichaam.
30. april 2022
Stressreductie
Over de dag heen bouwen wij onbewust stress op in het lichaam. Het lichaam zoekt op een bepaald moment een manier om die stress, en vooral dan de spanning, te ontladen. Ben jij je bewust van je dagelijkse ontlading?

Meer weergeven